ads
اسپرینکلر
پمپ آتشنشانی
اعلام حریق
جعبه آتشنشانی
شیرآلات آتشنشانی
کپسول آتشنشانی

شیر یکطرفه هشداردهنده سیستم تر آتش نشانی

دسته بندی ها : سیستم اسپرینکلر, مقالات 29 خرداد 1400 ملیحه سیدقربان 1876 مشاهده

بر طبق ضوابط اطفای حریق سازمان آتشنشانی تهران منتشر شده در سال 1395، (تصرف S2 و تصرف S3) ملزم به استفاده از شیرهای یکطرفه و متعلقات اول خط فهرست شده (دارای تأییدیه­های معتبر بین المللی UL/FM) هستند. همچنین زنگ هشدار مکانیکی در ابتدای رایزر در ساختمان­های تصرف S3 نیز الزامی می­باشد.

 

 

شیر یکطرفه ایستگاه تر آتش­نشانی (Wet Alarm Check Valve)     

شیر Alarm Check Valve Wet نوعی شیر یکطرفه بوده که در سیستم­های تر اسپرینکلر به کار می­رود. این شیر به صورت پکیج متشکل از بدنه شیر یک طرفه، پرشر سوئیچ، فشارسنج، محفظه تأخیر، زنگ هشدار مکانیکی و شیر تخلیه خط می­باشد. با توجه به قابلیت مکانیزم تشخیص عبور جریان و ارسال سیگنال به سیستم اعلام حریق استفاده از آن در ابتدای رایزرهای سیستم اسپرینکلر بلافاصله پس از پمپ توصیه میشود.

متعلقات شیر یکطرفه سیستم تر آتش­نشانی

  • بدنه شیر یک طرفه (Check valve)

نوعی شیر که تنها در یک جهت به سیال اجازه عبور می­دهد. در مواردی که جهت عبور سیال مهم باشد از این تجهیز به منظور ایجاد محدودیت در حرکت سیال، استفاده می­شود. این سیستم در ساده ترین حالت به صورت چک ولو عمل می­کند و از برگشت آب رایزر اسپرینکلر به کلکلتور دهش پمپ آتش نشانی جلوگیری می­کند.

  • پرشر سوئیچ (Pressure Switch)

وسیله ای با قابلیت تنظیم و ارسال فرمان به تجهیزات دیگر، که در صورت کاهش فشار از حدی مشخص و یا افزایش فشار به بیش از مقداری معین، با ایجاد اتصال کوتاه در یک مدار الکتریکی فرمان های مربوطه را صادر می نماید. با افزایش جریان آب و شروع اطفاء از طریق اسپرینکلرها این تجهیز سیگنال را به پنل اعلام حریق ارسال می نماید.

 

  • گیج فشار(Manometer)

در پکیج شیر یکطرفه سیستم تر آتش نشانی دو عدد فشار سنج یکی جهت سنجش فشار پشت شیر و دیگری جهت نمایش فشار بعد از شیر تعبیه شده است. Wet Alarm Check Valve  در نتیجه فشار تفاضلی(دیفرانسیلی) این دو فشارسنج عمل میکند. در حالت ایده آل و آماده به کار سیستم درجه هر دو فشارسنج می­باید یکسان باشد.

  • محفظه تأخیر (Retard Chamber)

مخزن ریتارد جهت حذف آلارم های کاذب هنگام نشتی­ یا مصارف کم می­باشد. مخزن ریتارد چمبر درون خود دارای یک صافی می­باشد که همین امر سبب جلوگیری از ورود مواد خارجی و مسدود شدن روزنه مخزن می­شود. در هنگام حریق و شکسته شدن حباب اسپرینکلر بعد از باز شدن شیر ابتدا این محفظه پرشده  و موتور زنگ مکانیکی را فعال میکند.

  • زنگ هشدار مکانیکی (Water Motor Alarm Gong)

یکی از مزیت­های استفاده از پکیج شیر یکطرفه سیستم تر وجود زنگ مکانیکی در این سیستم می­باشد. این زنگ در مواردی همانند فعال شدن اسپرینکلرها یا نشتی زیاد در سیستم با عبور جریان آب به صدا در می­آید. از دیگر مزایای وجود این زنگ عدم وابستگی آن به سیستم اعلام حریق در اعلام هشدار در مواقع مذکور می­باشد.

 

ملیحه سیدقربان

مطالب زیر را حتما بخوانید:

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :